در ششمین همایش بین المللی سنگ آهن ایران که به همت انجمن سنگ آهن ایران برگزار شد، از دو سامانه حمل و نقل بار آی بار و سامانه پرداخت لجستیک آی بار پی متعلق به گروه گسترش سرمایه گذاری ارزش رونمایی شد. در این مطلب، به بررسی اهمیت و نقش سامانههای پرداخت هزینه لجستیک در صنایع معدنی، میپردازیم. با خواندن این مطلب متوجه میشوید که سامانه هوشمند پرداخت هزینه بارنامه آی بار پی، چه مزایایی برای شرکتهای معدنی و صاحبان معادن و صنایع دارد.
همایش بین المللی سنگ آهن ایران
روز شنبه 8 بهمن ماه 1401، همایشی با عنوان همایش بین المللی سنگ آهن ایران به میزبانی انجمن سنگ آهن ایران (آیروپکس) برگزار شد. در بخشی از این همایش، رونمایی از دو سامانه آی بار و آی بار پی متعلق به گروه گسترش سرمایه گذاری ارزش را شاهد بودیم. هدف از این کار، بررسی نقش و مزایای این دو سامانه، برای فرآیندهای لجستیکی و پرداخت هزینه بارنامههای بخش معدن و صنایع معدنی بود.
سنگ آهن و دیگر مواد معدنی، از زمان استخراج تا مصرف، روند طولانی را طی میکنند. جابهجایی بار حوزه معدن و صنایع معدنی، همیشه با چالشها و مشکلاتی روبهرو بوده که برخی از آنها را میتوان با استفاده از سامانههای هوشمند پرداخت لجستیک، برطرف کرد.
چالشهای حوزه حملونقل صنایع معدنی
صنایع معدنی، بخش مهمی از اقتصاد ایران را شامل میشوند و به دلیل موقعیت معادن در سراسر ایران، جا به جایی بارهای معدنی از جاهای مختلف ایران به نقاط دیگر، اهمیت پیدا میکند. با اینکه بهبود جادهها و بالاتر رفتن کیفیت حمل و نقل، تاثیر مهمی در رشد ترابری کالاهای معدنی گذاشته اما هنوز هم مشکل ارزش افزوده حاصل از حمل و نقل بارهای معدن، وجود دارد.
در برخی از مواقع، ارزش افزودهای که باربری و حمل مواد معدنی ایجاد میکند:
- یا هزینه کالا را بسیار بالا میبرد
- یا از ارزش خود کالا بهمراتب بیشتر میشود
هزینه حمل و نقل مواد معدنی در حوزه معدن کاری و صنایع معدنی به وسیله خطوط ریلی هم رقم قابل ملاحظهای از قیمت تمام شده را تشکیل میدهد. با اینکه استفاده از حمل و نقل ریلی در حمل مواد معدنی میتواند مقرون به صرفه باشد، اما باز هم 3 مشکل وجود دارد:
- هزینه حمل و نقل مواد معدنی از مبدا به ایستگاه ریلی
- هزینه حمل و نقل مواد معدنی از ایستگاه ریلی به مقصد
- هزینه حمل و نقل مواد معدنی به شهرهایی که تحت پوشش نقشه ریلی ایران نیستند
بنابراین باز هم لجستیک جادهای نقش خودش را نشان میدهد. تنها راه کاهش هزینهها، مدیریت بهتر، نظارت و کنترل بر بارنامههای لجستیک، استفاده از سامانههای جدید و بهروز مانند سامانه آی بار و سامانه پرداخت لجستیک آی بار پی است.
مشکلات دیگری هم وجود دارد که به کمک آی بار و آی بار پی، میتوان آنها را برطرف کرد:
- زیرساختهای ناکافی حملونقل
- وسایل حملونقل فرسوده
- شبکه راهآهن ناقص و قدیمی
- چالشهای اقتصادی و افزایش هزینهها
- مشکل در پرداخت سیستم بانکی و جابهجایی پول
آی بار، سامانهای برای حمل جادهای بارهای صنعتی بین شهری است و میتواند جایگزین روشهای سنتی در انتخاب بار و راننده باشد. به کمک آی بار، نواقص شبکه ریلی، کمبود وسایل نقلیه باربری صنعتی و ناکافی بودن زیرساخت باربری، پوشش داده میشود. علاوه بر آن، هزینههای اعلام شده در سامانه آی بار، بر اساس تعرفههای رسمی سازمان راهداری است.
به کمک سامانه پرداخت لجستیک آی بار پی هم میتوان مشکل در پرداخت سیستم بانکی و انتقال پول را برای تسویه حساب با راننده و پرداخت هزینه بارنامه، برطرف کرد. به این صورت، در کمترین زمان ممکن و با بیشترین میزان بازدهی، عملیات تخلیه بار و تسویه بارنامه انجام خواهد شد. حتی میتوانید با مشخص کردن سقف پرداخت روزانه، عملیات پرداخت هزینه بارنامه مواد معدنی را خودکار و اتوماتیک کنید تا وقفهای در روند تخلیه بار صورت نگیرد.
امکانات و قابلیتهای سامانه پرداخت لجستیک آی بار پی
برای حل چالش هزینههای حمل و نقل صنایع معدنی و حمل مواد معدنی، باید از سامانهها و امکانات روز استفاده کرد. تمامی فرآیند حمل و نقل مواد معدنی برای صاحب بار، از مرحله عقد قرارداد حمل مواد معدنی تا انتخاب راننده، حمل و باربری لجستیک در صنایع معدنی از مبدا تا مقصد، تحویل و پرداخت بارنامههای صنایع معدنی، شامل 26 مرحله است که بخشی از آنها را میتوان به کمک سامانه لجستیک آی بار، و بخش فرآیندها و عملیاتهای پرداخت و تسویه حساب بارنامه را هم میتوان به کمک سامانه پرداخت لجستیک آی بار پی، مدیریت کرد.
سامانه پرداخت لجستیک آی بار پی خدمات زیر را به شما، ارائه میدهد:
- پایش و مدیریت سیستماتیک اسناد بارنامه
- هوشمندسازی عملیات محاسبه کرایه بارنامه
- محاسبه و اعمال هوشمند کسری بار و انعام
- اتصال به حساب بانکی بدون محدودیت
- سیستم گزارشات یکپارچه و مبتنی بر نیاز صاحب بار
- پایش و کنترل عملکرد ذینفعان
سخن پایانی
انواع سیستمهای بارگیری و باربری در معادن و صنایع معدنی ایران استفاده میشود. اما نهایتاً استفاده از سامانههای جدید مانند سامانه پرداخت لجستیک آی بار پی است که میتواند اثر اصلی و نقش حیاتی را در بهبود کیفیت پرداختهای لجستیک بازی کند. برای اینکه پرداخت بارنامه لجستیک را مدیریت کنید، به سامانههایی مانند سامانه پرداخت آنلاین بارنامه آی بار پی، نیاز دارید.
با شماره گیری تلفن 02165013182، کارشناسان آی بار پی به شما در زمینه دریافت خدمات و ثبت سفارش، کمک میکنند.